CoronavirusNieuws

Drie reisadviseurs lopen vanuit Tilburg naar Den Haag om petitie te overhandigen

Morgen (24 juni) starten drie reisadviseurs aan een driedaagse wandelroute vanuit Tilburg naar het Binnenhof in Den Haag, waar de petitie ‘help de reisbranche overleven’ wordt aangeboden.

De petitie ‘help de reisbranche overleven’ startte enkele weken geleden en is inmiddels zo’n 7500 keer getekend. Er wordt hiermee aandacht gevraagd voor deze kleinere ondernemers die als een van de eerste branches ‘op slot’ ging en vermoedelijk ook weer als een van de laatsten ‘open’ kan. “Zonder extra steun zal 75% van deze reisondernemers binnen nu en een jaar haar deuren moeten sluiten. Ondanks code geel voor diverse landen binnen Europa staan nog maar weinig mensen te popelen om op reis te gaan of een reis te boeken. Reizen buiten Europa zit er volgens de ANVR deze zomer ook niet meer in. Een reisadviseur krijgt in Nederland echter pas betaald als de klant daadwerkelijk op vakantie is gegaan. Dit betekent dat deze branche vanaf november al gratis aan het werk is geweest, want alle toen geboekte reizen werden door overheidsmaatregelen vanaf 15 maart jl. geannuleerd”, laten de initiatiefnemers weten.

“Afgelopen week hebben hierdoor al diverse reisbureaus hun deuren moeten sluiten. Met ruim 24.000 mensen in deze branche is extra hulp noodzakelijk. Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) heeft hier al meerdere keren aandacht voor gevraagd in de Tweede Kamer waaronder een ‘mayday mayday’ bericht afgelopen donderdag tijdens het luchtvaartdebat.

De driedaagse wandeling begint morgenochtend voor Jeroen ‘t Hart, Terry van den Berg en Bram Beurskens vanuit Tilburg via Geertruidenberg, Dordrecht, Rotterdam en Delft om uiteindelijk vrijdag rond het middaguur aan te komen op het Binnenhof in Den Haag. Het tekenen van de online petitie is nog mogelijk tot aanstaande vrijdag 9.00 uur. Op dat moment zal de petitie op een stick worden gezet en enkele uren later ‘coronaproof’ worden overhandigd.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

 1. 24 juni 2020 at 13:01 — Beantwoorden

  Een heel goed idee van Marjan! Alleen een ‘verzameling’ van mensen op het Malieveld kan de indruk van een demonstratie wekken en daar moet een vergunning voor worden aangevraagd 🙁
  Misschien een idee om ze ‘in te halen’, zoals bij de Nijmeegse Vierdaagse? Langs de kant van de weg aanmoedigen, het laatste stuk richting Binnenhof?

  We zijn hier al een hele tijd mee bezig, Kamerlid Remco Dijkstra heeft een luisterend oor voor ons gehad én zich inmiddels sterk voor ons gemaakt.. dit zou toch voor deze drie petitiebedenkers een geweldig hart onder de riem zijn?
  Marina Loeve
  AmedidaTravel.nl

 2. Marjan van der Herberg
  23 juni 2020 at 17:36 — Beantwoorden

  Oproep: laten we dan a.s. vrijdag met meer branchegenoten naar Den Haag gaan en op en rondom het binnenhof en/of het Malieveld verzamelen om deze 3 actieve mannen te ondersteunen! Als daar een enorme opkomst is zou het toch ook niet genegeerd moeten kunnen worden…dan kan onze branche ook in aantallen van zich laten horen. Ik heb hier geen ervaring mee, weet iemand hoe dat formeel werkt? Moet er dan een officiële aanvraag voor een demonstratie gedaan worden? We moeten net als andere zwaar getroffen branches (zoals vandaag horeca/evenementen) tamtam maken, dus ik zou het bij meerdere reacties zeker ondersteunen en (met mondkapje) en vakantie-outfit en reiskoffertje naar Den Haag komen!
  Marjan van der Herberg
  Rondreisopmaat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

D-reizen en VakantieXperts: wie in het reisbureau boekt ontvangt een gratis verrassingspakket

Volgende bericht

Video - Marjan Rintel benoemd tot nieuwe president-directeur NS

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."