Nieuws

Duidelijk herstel meivakantie

Deel dit artikel

Het totaal aantal geboekte vakantiereizen voor de meivakantie komt ruim 10% hoger uit dan vorig jaar. Bij méér dan de helft van het aantal reizigers dat nu een vakantie heeft geboekt voor de komende meivakantie valt de keuze op een vliegbestemming. Een kwart kiest voor een zogenaamde eigen vervoerreis. Daarmee lijkt langzaam een einde te komen aan de economische recessie en ziet de ANVR de zomervakantie met vertrouwen tegemoet.

Europa populair
De ANVR ziet dat in de komende meivakantie vooral bestemmingen op het Europese continent erg in trek zijn. Vele reizigers brengen hun vrije dagen in mei door in Frankrijk en Turkije. Deze landen zijn populairder dan verleden jaar in de meivakantie, maar de cijfers laten zien dat ook Spanje een aantrekkelijke bestemming blijft. Verre bestemmingen worden voor de meivakantie iets minder geboekt dan vorig jaar, maar desondanks ziet de reisbranche de populariteit voor de Verenigde Staten en Egypte groeien gedurende deze meivakantie.

Kort voor vertrek boeken
‘De trend dat het moment van boeken steeds dichter komt te liggen op het moment van vertrek lijkt zich ook dit jaar voort te zetten. De afgelopen weken heeft de consument zijn zomervakantie duidelijk beter geboekt dan in de weken daarvoor, want het totale aantal vakantieboekingen ligt al bijna op hetzelfde niveau als verleden jaar”, stelt Frank Oostdam, directeur van de ANVR. “Aan de gemiddelde reissom kunnen we zien dat de consument deze zomer ook bereid is iets meer uit te geven voor zijn vakantie.’


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Chantal
    23 april 2010 at 14:32

    Gelukkig weer eens wat positief nieuws! Zojuist nog een leuke gezinnetje naar Egypte geboekt voor de meivakantie. Klanten vergeten snel en mij krijgt die vulkaan ook niet gek!!!

Vorige bericht

‘Schade luchtvaart 1,7 miljard dollar’

Volgende bericht

Special TravelPro #16: Op vakantie met elk budget

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.