CoronavirusNieuws

Eigen-Wijze Duikreizen failliet

Eigen-Wijze Duikreizen, één van de grotere organisaties op het gebied van duikreizen, is failliet verklaard door de rechtbank in Overijssel. Arjan Gunnink, de oprichter en eigenaar van het in Nijverdal gevestigde bedrijf, vreesde al voor de ondergang van het bedrijf dat hij in 1993 heeft opgericht.

Gunnink liet eind maart aan de Tubantia weten dat hij niet alleen vreesde voor het einde van zijn eigen bedrijf, maar dat het einde in zicht is voor nog veel meer toerismebedrijven.

“Dit is voor niemand te doen, dit is voor de hele reiswereld funest”, zo liet Gunnink eind maart weten. “Mensen zijn terecht bang om een reis te boeken. Ik neem nu ook niets aan. Als het voor het najaar is, dan wil ik dat overwegen, maar ik boek niets definitief. Laten we eerst maar afwachten waar deze coronacrisis eindigt”, zo liet hij aan de krant weten.

Op de Facebook-pagina van TravelPro reageren collega-reisprofessionals geschokt op het faillissement van de organisatie voor duikreizen.

Klanten die een reis geboekt hebben bij Eigen-Wijze Duikreizen BV of een voucher met SGR-garantie hebben, ontvangen binnenkort een bericht van SGR. Op dit moment is SGR nog in afwachting van de klantgegevens en alle overige informatie. Zodra SGR inzicht heeft in alle informatie, gaat het de klanten van Eigen-Wijze Duikreizen BV individueel informeren.  In alle gevallen geldt dat SGR dringend adviseert geen betalingen meer aan Eigen-Wijze Duikreizen BV te doen voor nog niet aangevangen reizen. Betalingen gedaan na 5 mei 2021 worden niet meer door SGR gegarandeerd.

SGR verzoekt klanten van Eigen-Wijze Duikreizen BV om hun Reisvoucher niet via ‘Claim je voucher’ in te dienen. Via deze pagina kan er alleen geclaimd worden als een reisonderneming de Reisvoucher na vervaldatum van de voucher niet heeft terugbetaald. Dus niet in het geval van faillissementen. Claims ontvangen via ‘Claim je voucher’ naar aanleiding van het faillissement van Eigen-Wijze Duikreizen BV worden niet in behandeling genomen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

 1. Annick van de Geest-Vogelaar
  5 mei 2021 at 15:57

  Ja, het is triest dat zo’n goede touroperator failliet moet gaan.
  Ik heb vele mooie duikreizen met Arjan mogen maken. Alles was altijd tot in de puntjes geregeld. Vele mooie duik herinneringen, zoals met o.a. tientallen hamerhaaien in de Galapagos. Ook heeft Arjan duikreizen met diverse mannelijke leden van de koninklijke familie gemaakt. Een groot compliment. Onze laatste duikreis naar de Molukken, maart 2020, kon vanwege COVID-19 niet doorgaan. Ook dit voorjaar was deze reis jammer genoeg weer niet mogelijk. Omdat Arjan aangesloten is bij de SGR zijn zijn klanten van terugbetaling van hun reissom verzekerd. Een fijn gevoel in deze moeilijke tijd.
  Arjan, bedankt! Je bent een kanjer! Ik ben er van overtuigd dat wij in de toekomst zeker weer gaan duiken. Nu wens ik Arjan, in deze voor hem trieste tijd, bij het afscheid nemen van zijn kind, Eigen-Wijze duikreizen, veel sterkte.
  Annick van de Geest-Vogelaar, voormalig algemeen directeur
  Vrij Uit Autovakanties.

Vorige bericht

Engelsen optimistisch over reizen

Volgende bericht

Eastpackers kiest voor 1TIS als software leverancier

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.