CoronavirusNieuws

Enorme uitdaging bij run op gratis testen

De ANVR en meerdere reisbedrijven laten weten erop te hopen dat de nu nog zeer beperkte testcapaciteit en de ict-problemen die zich voordoen na de lancering van testenvoorjereis.nl snel worden opgelost. Tussen 1 juli en 31 augustus wil de overheid iedereen, die in deze periode getest moet worden om op vakantie te kunnen, een gratis test aanbieden.

Op dit moment is er nog onvoldoende testcapaciteit via de website beschikbaar, ondanks dat in ongekend korte tijd tientallen testbedrijven door de procedure zijn gegaan en voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt om de praktische kant van het testen goed te laten verlopen.

Maar het is nog een hele klus om deze ook digitaal beschikbaar te krijgen voor de reiziger.
Het ministerie van IenW werkt er keihard aan om het aantal testlocaties op zeer kort termijn digitaal uit te breiden, zodat iedereen makkelijk en snel een afspraak kan maken en de juiste gegevens straks in je CoronaCheckApp staan.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Nu dat praktisch heel Europa geel is en we weer kunnen reizen is het belangrijkste advies dat wij de vakantieganger nú willen geven als het om testen gaat: ‘Boek alléén een test als je die écht nodig hebt, en boek die ook niet te vroeg, want het reisadvies kan nog verder versoepelen.'”

Het blijkt dat sommige vakantiegangers ‘alvast’ een plekje reserveren ‘voor de zekerheid’, maar daarmee ongewild en ongewenst geen ruimte bieden aan de vakantiegangers die op kort termijn vertrekken. De vraag die de reiziger zich sowieso moet stellen, is: heb je op www.nederlandwereldwijd.nl gecheckt of je voor jouw bestemming eigenlijk wel een test nodig hebt tegen de tijd dat je vertrekt en zo ja welke test?

De ANVR hoopt dat na geel Europa, met gratis testen en een DCC (coronapaspoort) ook landen op de andere continenten binnenkort bereisd mogen worden. Pas als ook de verre reisspecialisten na 1,5 jaar eindelijk weer volop reizen kunnen organiseren, wordt het tijd om te denken aan het afbouwen van de overheidssteun.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Wat zou het ongelooflijk fijn zijn als er regelmatig een kijkje werd genomen achter de schermen van de GGD. Natuurlijk wil iedereen in zijn dromen van alle gemakken voorzien zijn maar als iedereen eens beseft hoe achtellijk inmens het GGD Corona project is dan wordt er absoluut meer begrip, veel meer begrip getoond wat ze in korte termijnen voor mekaar boksen. Het is nog altijd een service van de overheid om gratis testen aan te bieden. Burgers kunnen ook nog steeds bij commerciele testlocaties terecht tegen betaling. Ik word soms zo moe van wat er allemaal niet werkt.
    Ik ga morgen weer heel fijn aan de slag als tijdelijke baan op de o.a. reizigers testlijn van de GGD, waar wij met bloed, zweet en tranen de burgers zo goed als mogelijk proberen te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Stijging coronabesmettingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, VK, Griekenland en Portugal

Volgende bericht

Cem Dal richt eigen incoming agent op in Turkije

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.