Nieuws

Gerlach Cerfontaine nieuwe voorzitter Raad van Toezicht LVNL

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft prof. drs. G. J. Cerfontaine met ingang van 1 januari 2011 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De heer Cerfontaine volgt in deze functie de vorig jaar overleden heer H. F. Dijkstal op, die vanaf 1 juli 2004 dit voorzitterschap bekleedde. Met deze benoeming keert Gerlach Cerfontaine terug in de Nederlandse luchtvaart. Hij was van 1998 tot en met 2008 President-directeur van Schiphol Group. Momenteel is de heer Cerfontaine onder meer hoogleraar Regional Innovation Policy aan de Universiteit van Maastricht en voorzitter van de Raad van Toezicht Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. De benoeming tot voorzitter van de Raad van Toezicht van LVNL geldt voor de periode van vier jaar. In principe is herbenoeming voor een tweede periode mogelijk. Europese ontwikkelingen op het gebied van luchtverkeersleiding zullen de komende jaren van grote betekenis zijn voor de taken, de organisatie en de positionering van LVNL en daarmee ook voor de Raad van Toezicht. Het gaat hier onder meer om het Single European Sky programma van de Europese Commissie.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Flitsende actie van Toerkoop Zonvaart

Volgende bericht

Herstel vliegverkeer zet door

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.