Nieuws

Groen reisadvies voor Hongarije

Het Nederlandse reisadvies voor Hongarije is vandaag door Buitenlandse Zaken op groen gezet, wat ‘geen bijzondere veiligheidsrisico’s’ betekent. In juni is het reisadvies versoepeld naar ‘geel’, maar golden er strikte inreisvoorwaarden. 

Reizigers kunnen zonder beperkingen naar Hongarije reizen als zij in het bezit zijn van het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat), onder de volgende voorwaarden:
– De reizigers heeft al de 1e dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurde vaccin gekregen (de reiziger hoeft niet te wachten op een 2e dosis), of;
– De reiziger kan laten zien dat hij in de afgelopen 180 dagen besmet is geweest met het COVID-19-virus. De positieve testuitslag (PCR- of antigeentest) moet ouder zijn dan 14 dagen, of;
– Of hij heeft een PCR coronatest laten afnemen. De negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur.

Als de reiziger niet over een coronabewijs beschikt en reist per auto, bus of trein dan kan hij zonder beperkingen Hongarije inreizen. Reist hij per vliegtuig en beschikt hij niet over een coronabewijs en hij valt niet onder de uitzonderingen dan mag hij niet zomaar naar Hongarije reizen. Meer informatie over de actuele regels vindt u op de website van de Hongaarse Politie (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland
Reizigers hieven geen coronabewijs te laten zien en ook niet in quarantaine.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

“Verlenging steunmaatregelen van levensbelang voor de reissector”

Volgende bericht

“Derde partijen voegen weinig toe en je bent vaak meer geld kwijt”

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."