Gisteren onthulde Corendon oprichter en hoteleigenaar Atilay Uslu op Curaçao de naam van het vijfsterren ultra all-inclusive resort dat Corendon Hotels & Resorts op het eiland ontwikkelt. Het Corendon Mangrove Beach Resort is na de afronding van de totale verbouwing met ruim 850 kamers het grootste hotel in het Caribisch gebied. Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 381 kamers en achttien suites, vier zwembaden, negen eetgelegenheden en bars, een aquapark en drie vergaderzalen. De opening van de eerste fase van het resort staat gepland in april 2020.
Curaçao staat al ruim twintig jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onderdeel hiervan zijn de omringende wateren en kustgebieden van het eiland, rijk aan mangrovebossen, zeegrasbedden en koraalriffen. Mangrovebossen worden wereldwijd ernstig bedreigd, maar zijn van enorm belang voor biodiversiteit, waterzuivering, het vastleggen van koolstof en kustbescherming. Aangezien het resort in een bijzonder natuurgebied met mangrovebossen ligt, gaat Corendon de mangroven op het eigen terrein, maar ook aangrenzende delen schoonmaken. De grond wordt in samenspraak met natuurbeschermingsorganisaties op het eiland opgeschoond, het gebied wordt handmatig ontdaan van bergen zwerfafval en wordt helemaal opgeknapt. Samen met Aqualectra Curaçao deelt Corendon ideeën en inzichten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om een duurzaam hotelconcept te creëren. Voor het Corendon Mangrove Beach Resort gebruikt Corendon zonnepanelen om 2,3 megawatt elektriciteit op te wekken en is daarmee geheel zelfvoorzienend. Daarnaast wordt water uit de zee gepompt en gefilterd om te gebruiken voor de douches, wastafels, toiletten en de zwembaden. Het afvalwater hiervan wordt voor een kwart gebruikt voor de tuinen. De resterende driekwart levert het hotel aan de boeren om zo bij te dragen aan een duurzamere omgeving.
Kunst en cultureel erfgoed
Corendon Hotels & Resort werkt samen met organisaties en kunstenaars die zich bezighouden met cultureel erfgoed en kunst uit de Otrobanda-wijk Rif, waar het resort deel van uitmaakt. Tientallen kunstwerken van kunstenaars uit de buurt krijgen een plek op prominente plaatsen in het resort. Hotelgasten maken op deze manier kennis met kunst, cultuur en het erfgoed van het eiland en worden daarmee ook gestimuleerd om de buurt te verkennen met een walking tour. Tijdens deze rondleiding informeren bewoners en kunstenaars over de geschiedenis en cultuur van het eiland en de buurt. Het ultra all-inclusive resort heeft negen horecagelegenheden met een zeer uitgebreid aanbod. In het buffetrestaurant worden gerechten van over de hele wereld bereid met producten van superieure kwaliteit. Daarnaast is er ook een à la carte restaurant waar de gasten een Japanse culinaire eetervaring beleven. In The Don Cigar Lounge genieten de hotelgasten van de beste whisky’s, sigaren, cognacs en heerlijke cocktails. Naast de zwembaden is er ook een glijbanenparadijs. Het aquapark van het hotel bestaat uit zes glijbanen waarvan de King Cobra het meest spectaculair is met het hoofd, kleuren en slangenpatroon van een cobra. Bovendien is de King Cobra de enige glijbaan van haar soort in het Caribisch gebied.
Eén reactie
Fantastisch! Dit heeft Curacao nodig, heel veel toeristen die vanalles buiten het resort op loopafstand hebben. Kansen genoeg dus voor Otrobanda om de wijk verfraaien en al deze consumenten te verleiden tot het doen van aankopen. Dit zijn 800 extra toeristen, 10-14 dagen lang op het eiland. 2 vliegtuigen vol, extra op Hato iedere week. Wat een boost voor de economie!