Nieuws

Helft vluchten vertraagd

Deel dit artikel

Slechts weinig zaken kunnen de vakantievreugde op voorhand al zo bederven als het vastzitten op de luchthaven vanwege een vertraagde vlucht. Eurocontrol, de organisatie van luchtverkeersleiders in Europa, heeft een lijst gepubliceerd van de twintig luchthavens met de grootste vertragingen ter wereld.

De top drie werd aangevoerd met achtereenvolgens de luchthaven van Tenerife Zuid, Las Palmas (Gran Canaria), en New York (JFK). Er komen geen Nederlandse luchthavens voor bij de twintig meest vertraagde luchthavens. Dat duidt erop dat onze luchthavens hun zaakjes over het algemeen redelijk goed op orde lijken te hebben. Als oorzaken van de toegenomen vertragingen noemt Eurocontrol het strenge winterweer, de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull en de luchthavenstakingen in Frankrijk, Spanje en Griekenland.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ryanair schroeft de prijs weer op

Volgende bericht

Nieuwe slogan transavia.com: ‘Daar word je vrolijk van’

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."