Nieuws

Hotelprijzen Brazilië rijzen de pan uit

Deel dit artikel

Voetballiefhebbers moeten diep in de buidel tasten om het Nederlands elftal op het WK voetbal in Brazilië aan te moedigen. Hotelkamerprijzen in de speelsteden van Oranje zijn minimaal verdubbeld maar gaan ook tot bijna vijf keer over de kop. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Met name tijdens de tweede groepswedstrijd van Oranje liggen de kamerprijzen fors hoger. De wedstrijd tegen Australië wordt gespeeld in Porto Alegre, waar nog maar weinig kamers beschikbaar zijn. Dit heeft de kamerprijzen van de nog beschikbare kamers opgedreven tot bijna vijf keer de normale prijs. Waar normaal de gemiddelde hotelkamerprijs € 51 bedraagt, betaalt men op 18 juni tijdens de speeldag van Oranje € 243. Het betreft hier uitsluitend nog drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de stad zijn die dag reeds volgeboekt.

Finale

De eerste wedstrijd van Oranje is tegen Spanje en wordt gespeeld in Salvador. Op 13 juni liggen de prijzen van nog beschikbare kamers gemiddeld 168% hoger op € 202. Tijdens de derde speeldag van Oranje, tegen Chili in São Paulo, zijn de prijzen het minst verhoogd en liggen ze gemiddeld 83% boven de normale prijs. Tijdens de finaledag zijn de meeste kamers reeds verkocht en hebben uitsluitend driesterrenhotels nog kamers beschikbaar. Normaliter kost een driesterrenkamer in Rio de Janeiro € 110, maar tijdens de finaledag ligt de prijs op € 614. De kamerprijzen gaan hiermee 5,5 keer over de kop.

Tegenstrijdige berichten
Onlangs gaven vertegenwoordigers van de Braziliaanse hotelsector aan dat de kamerprijzen behoorlijk aan het zakken waren, soms met wel 32%. Hotels zouden zich hebben verkeken op de vraag en kamers die in januari nog € 300 kosten nu voor € 200 aanbieden. Het lijkt een geslaagde reclamestunt van de Braziliaanse hotelsector. Veel media namen het nieuws over en spraken van zakkende prijzen en kamers die nu voordelig te boeken zouden zijn. De prijzen liggen echter nog wel twee tot vijf keer hoger dan normaa, blijkt uit het onderzoek.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Hans van Pruissen
    16 mei 2014 at 12:31

    Ik denk dat dit onderzoek meer dan een maand oud is
    Vanuit Brazilië hoor ik juist dat de prijzen omlaag gaan omdat de belangstelling tegenvalt, Fifa straks veel kamers gaat teruggeven en het zakenleven bijna stil komt te liggen.
    Dat was overigens al door een Braziliaanse hoogleraar voorspeld, maar ja….dollartekens he?

Vorige bericht

Twee nieuwe routes Ryanair vanaf Eindhoven

Volgende bericht

Gezellig

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."