Jet Airways heeft haar netwerk en exploitatieschema verder geconsolideerd. De luchtvaartmaatschappij gaat in de komende dagen haar activiteiten tussen Toronto (YYZ) en Amsterdam (AMS) staken.

Met ingang van vandaag heeft de luchtvaartmaatschappij de activiteiten naar Colombo (CMB) en Singapore (SIN) van haar hubs in Mumbai (BOM) en Delhi (DEL) en tussen Parijs (CDG) en Chennai (MAA) al gestaakt, omdat er geen vliegtuigen beschikbaar zijn.

“Jet Airways richt zich op het minimaliseren van het ongemak voor de gasten door gebruik te maken van haar 24/7 contactcenter, die proactief aanpassingen van het schema afhandelen, inclusief het aanbieden van de geldende terugbetalingen volgens de situatie. Tegelijkertijd blijven het management van de luchtvaartmaatschappij en de belangrijkste belanghebbenden, waaronder het consortium van kredietverstrekkers, nauw samenwerken om de huidige situatie op te lossen”, laat de airline weten in een statement.

Gisteren werd een toestel van Jet Airways op Schiphol aan de ketting gelegd. Het toestel werd in beslag genomen wegens wanbetaling. Jet Airways heeft al meer dan 75% van zijn vloot aan de grond gehouden wegens het gebrek aan betalingen aan verhuurders en personeel. Ongeveer 16.000 werknemers ontvangen slechts een deel van hun salaris.