Nieuws

Jet Airways gaat activiteiten tussen Amsterdam en Toronto staken

Jet Airways heeft haar netwerk en exploitatieschema verder geconsolideerd. De luchtvaartmaatschappij gaat in de komende dagen haar activiteiten tussen Toronto (YYZ) en Amsterdam (AMS) staken.

Met ingang van vandaag heeft de luchtvaartmaatschappij de activiteiten naar Colombo (CMB) en Singapore (SIN) van haar hubs in Mumbai (BOM) en Delhi (DEL) en tussen Parijs (CDG) en Chennai (MAA) al gestaakt, omdat er geen vliegtuigen beschikbaar zijn.

“Jet Airways richt zich op het minimaliseren van het ongemak voor de gasten door gebruik te maken van haar 24/7 contactcenter, die proactief aanpassingen van het schema afhandelen, inclusief het aanbieden van de geldende terugbetalingen volgens de situatie. Tegelijkertijd blijven het management van de luchtvaartmaatschappij en de belangrijkste belanghebbenden, waaronder het consortium van kredietverstrekkers, nauw samenwerken om de huidige situatie op te lossen”, laat de airline weten in een statement.

Gisteren werd een toestel van Jet Airways op Schiphol aan de ketting gelegd. Het toestel werd in beslag genomen wegens wanbetaling. Jet Airways heeft al meer dan 75% van zijn vloot aan de grond gehouden wegens het gebrek aan betalingen aan verhuurders en personeel. Ongeveer 16.000 werknemers ontvangen slechts een deel van hun salaris.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Daarvan vlogen er dinsdag nog maar zeven. De maatschappij schrapte eind vorige week al haar internationale vluchten. Hierdoor strandden wereldwijd enkele duizenden passagiers. Jet Airways kreeg het de afgelopen […]

Vorige bericht

Eigen cruiseterminal voor MSC in Miami

Volgende bericht

Lowcost airline JetBlue wil Amerika met Europa gaan verbinden

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.