Nadat eerdere Culinair Curaçao events met topchefs Ron Blaauw, Wilco Berends en Pascal Jalhaij al een schot in de roos bleken, was ook het vierde Culinair Curaçao event een groot succes.

Culinair Curaçao is een initiatief van verre reizen specialist Kuoni/Tenzing Travel en Curaçao Tourist Board en heeft als doel Curaçao ook als culinaire bestemming op de kaart te zetten. Dit keer was het de beurt aan twee-Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau die een culinaire topavond verzorgde in Avila Beach Hotel. Samen met het Avila team presenteerde hij een spectaculair 5-gangen diner. Het event was volledig uitverkocht en de gasten genoten van een fantastische culinaire avond op het sfeervolle Belle Terrace van het tophotel.

De gasten, een mix van lokale eilandbewoners en toeristen, genoten zichtbaar van het eenmalige event. Een tweede avond was zo vol te boeken, maar Avila Hotel koos ervoor om dit culinaire event exclusief te houden. En exclusief was het, want met platte Zeeuwse oesters, coquile, zwarte truffel, tarbot, polderhoen en een magistraal framboosdessert was het genieten geblazen!

Executive chef Richard van Oostenbrugge, is uitgeroepen door de GaultMillau tot ‘chef van het jaar 2014’. Paul Kok, General Manager van Avila: “Wij waren zeer verheugd Richard als gastchef in Avila te mogen ontvangen, maar na Ron Blaauw en nu Richard leggen wij de lat wel hoog want wie wordt dan de chef van ons event in oktober?” Inge van der Spek van Kuoni/Tenzing Travel heeft al een chef op het oog: “Die lat die tikken we dan zeker aan.”

In de heftige strijd op Curaçao tussen TUI en Corendon houdt Kuoni/Tenzing Travel zich staande door zich te onderscheiden met een flexibel aanbod, combinatiereizen met onder andere Suriname, Bonaire en Aruba en met speciale concepten zoals Culinair Curaçao. Hiermee richt Kuoni/Tenzing Travel zich op klanten die niet uitsluitend voor een pakketreis met een lage prijs gaan, maar die kiezen voor een kwalitatief en flexibel product.

Foto: Bob Huitink