CoronavirusNieuws

Oostenrijk wil komende zomer opengaan voor toeristen

Deel dit artikel

Oostenrijk overweegt komende zomer weer toeristen, die het coronavirus onder controle hebben,  toe te laten. Dat zegt Elisabeth Köstinger (Minister van Toerisme) in Die Presse am Sonntag. Het land werkt aan een voorbereidingsplan om het toerisme weer op te starten, dit moet eind april klaar zijn.

Köstinger: “We moeten ons voorbereiden op het feit dat er dit jaar een ander soort vakantie zal zijn. Maar omdat we de verspreiding van het coronavirus relatief goed onder controle hebben en de federale regering al een stapsgewijze versoepeling van de maatregelen overweegt, zijn we zeker van plan om in de zomer ‘open’ te gaan voor vakantietoerisme.”

“De vrijheid om te reizen blijft de komende maanden wel beperkt. Maar als andere landen goed op schema liggen, is er een concrete mogelijkheid om tot bilaterale vakantieovereenkomsten te komen.” In het artikel zegt de minister dat Duitsland een goede kanshebber is. Het land was vorig jaar goed voor 50% van de toeristische omzet en 30% van alle toeristen in Oostenrijk komt uit Duitsland. “Zo’n 70% van alle bedrijven in de toerisme sector zal deze crisis niet overleven zolang de grenzen blijven gesloten. Zodra Oostenrijk toeristen uit Duitsland en andere landen gaat toelaten moeten deze reizigers uiteraard negatief zijn getest op het virus en gelden er strikte regels.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Elbers (KLM) betreurt de ontstane onrust over beloningen

Volgende bericht

Ten Brink (Sunweb): "We kunnen niet elke klant tevredenstellen"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."