Blogs

Paniekvoetbal

Deel dit artikel

Er wordt paniekvoetbal gespeeld bij FC Touroperating.

Ik kan niet anders concluderen als ik naar de markt kijk. Het is een grote prijzenslag. Touroperators buitelen over elkaar heen met stuntprijzen, vroegboekkorting, extra vroegboekkorting, vrij omboeken, jubileumkorting en ga zo maar door.

Ergens begrijp ik het wel, de boekingen lopen (weer eens) achter, maar wat er nu gebeurt is nog niet eerder in deze mate vertoond. De klant die normaal gesproken bereid is om goed te betalen voor een mooie vakantie in het hoogseizoen is de klant die onze branche nog een beetje winstgevend maakt. En wat gebeurt er nu, juist die klant gaan wij ongevraagd korting over korting geven.

Ik denk dat menig touroperator vol afschuw naar zijn exploitatie kijkt. Wij verkopen op dit moment de goede reizen tegen de verkeerde prijzen. Nu weet ik zeker als straks de wedstrijd gespeeld is en wij kijken op het scorebord dat het allemaal weer is meegevallen als het om de aantallen gaat, maar als het om de winstgevendheid gaat, denk ik dat het een verloren wedstrijd wordt.

Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Wij halen nu de last minute markt binnen en verkopen tegen het hoofdseizoen aan voor de goede prijs? Fred Rutten had het geen drie seizoenen gered in het toerisme en Steve McClaren was ook al weg geweest. Ik ben benieuwd wie de Frank de Boer in het toerisme is.

Mijn conclusie…ik maak mij zorgen, hoe moet het verder, wat gaat er gebeuren?! Of raak ik nu ook in paniek?

Jupiler League.

Tom van Apeldoorn
t.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl


Deel dit artikel

4 Reacties

 1. Edo Dijkstra
  17 april 2012 at 16:41

  Denk dat het beter is de touroperating te vergelijken met de aandelenbeurs..wie heeft de stalen zenuwen en wacht tot het laatste met het verlagen van de prijzen net zoals het soms ook beter is nog even te wachten met het verkopen van je aandelen..
  Wat Kees aangaat boekingspiek is er echt nog wel in januari alleen veel bescheidener dan vroeger (toen Pieter Melieste nog bij Vrij Uit zat bv) en daarnaast nu grote boekingspiek midden in de zomer..

 2. Kees Bikker
  7 april 2012 at 15:24

  Ik heb altijd geleerd om pas in december de resultaten van het afgelopen jaar op te tellen en je niet in maart al rijk of arm te rekenen, wat niet wegneemt dat tijdig bijsturen noodzaak blijft. Maar wanneer snappen de planners, controllers en bestuurders nu eens dat het afgelopen is met de boekingspiek in januari? Die komt echt nooit meer terug. Never.

 3. 7 april 2012 at 14:32

  Als liefhebber van de Graafschap ben ik gewend aan degradatievoetbal,afbraakspel, kleine budgetten en heel veel opportunisme. Uiteindelijk zit het stadion wel elke week gezellig vol en is er volop spanning tot de laatste speeldag. Aan het eind komt het altijd weer goed…net touroperating…

  ID Riva Tours
  Kroatië Specialist
  Pieter Melieste

 4. JitskeRoos
  5 april 2012 at 20:09

  Zolang jij voor t elftal blijft zorgen komt alles goed! Congrats Tom met je bijna complete 5 tal 🙂

Vorige bericht

Specials Reisburo Actueel #5: Bulgarije & Lapland

Volgende bericht

Foto's & Film: Verhalen uit Marokko

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.