CoronavirusNieuws

Reactie Stoltenborgh (Merapi) op “Ik ga failliet zonder steun” item RTL Nieuws

Deel dit artikel

“Met verbijstering zag ik mijzelf terug in het RTL Nieuws van 19.30 uur over het stopzetten van de steunmaatregelen. Uit het twintig minuten durende interview werden ongeveer tien tellen uitgezonden. Het antwoord op de (niet uitgezonden) vraag wat er met mijn organisatie zou gebeuren als ik geen medewerkers op non-actief zou zetten. Het antwoord daarop was dat ik dan failliet zou gaan”, aldus Flip Stoltenborgh (Merapi Tour & Travel).

“De suggestie in het nieuws was nu dat, los van de context, Merapi per oktober failliet gaat. Ik was daar duidelijk in, maar in een andere context dan RTL Nieuws heeft laten zien”, aldus Stoltenborgh. “Dat is funest voor mijn bedrijf. Kijkers gaan er nu van uit dat Merapi in oktober failliet gaat, terwijl al mijn inspanningen ervoor zorgen dat dit niet zo is. Ik wil (of eis) dat jullie dat zo snel mogelijk recht gaan zetten. Ik sta open voor jullie suggesties hoe dat te doen.”

Stoltenborgh laat aan TravelPro weten dat hij tot gisteravond laat reacties kreeg. Zijn personeel komt per 1 oktober (tijdelijk) op non actief te staan om de NOW die hij niet meer krijgt op te vangen en dat hij is gestart met een crowdfunding-actie om de TVL op te vangen. Stoltenborgh bracht eerder dit jaar het boek ‘Trek in Indonesië’ uit. Lees hier het uitgebreide interview dat TravelPro hierover in maart jl. plaatste.

Het kabinet liet gisteren weten dat het per 1 oktober stopt met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Bekijk het item met daarin Stoltenborgh op de website van RTL Nieuws. Het item start bij minuut 2 en 48 seconde, Stoltenborgh is te zien vanaf minuut 3 en 48 seconde.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Anouk Verhoeven
    31 augustus 2021 at 11:56

    Heel erg herkenbaar dit! Ik ben aan het begin van de coronacrisis bij RTL-nieuws geweest met een item over mijn persoonlijke situatie (ZRA in coronatijd) en bij mij werden mijn tranen uitgebreid in beeld gebracht. Die tranen kwamen notabene ná het interview. Helaas werd er niets uitgezonden van mijn relaas over de situatie van de reisbranche, terwijl dat wel mijn voorwaarde was om mee te doen aan dit item. Erg jammer… er wordt toch gezocht naar sensatie en het beeld wordt verdraaid. Daarna nog een paar keer benaderd om wederom mijn verhaal te doen, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt.

Vorige bericht

Testbedrijven voelen nattigheid en kiezen eieren voor hun geld

Volgende bericht

Reiswereld op het hak-Blok

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.