Nieuws

Ryanair vaker naar Kroatië

Ryanair vliegt vanaf zomer 2021 van Brussel Charleroi naar de Kroatische hoofdstad Zagreb en vanaf Eindhoven en Maastricht naar de toeristische bestemming Zadar.

Naast de vluchten naar Zadar en Pula, vliegt vanaf begin juni 2021 de lowcost carrier Ryanair 2x per week, op woensdag en zondag, vanaf Brussel Charleroi naar de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Vanaf september komt daar nog een vlucht bij op de vrijdag. Van begin juli 2021 tot en met oktober 2021 vliegt de Ierse prijsvechter tussen Maastricht en Zadar op maandag en vrijdag, en vanaf Eindhoven naar Zadar op donderdag en zondag.

Digitaal systeem voor Nautische toeristenbelasting
Er is meer nieuws vanuit Kroatië. In juli 2020 heeft het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme een online portaal ontwikkeld om het proces van het innen van de vaste toeristenbelasting in de nautische sector te digitaliseren. Door middel van dit portaal wordt het betalen van de belasting eenvoudiger en tevens zijn er minder fysieke bezoeken nodig aan de havenkantoren. Momenteel is het portaal beschikbaar in het Engels, Duits en Italiaans. In de toekomst wordt het portaal nog in andere talen beschikbaar. De link naar het portaal is https://nautika.evisitor.hr

Vaccinaties voor toeristische sector
De minister van Toerisme en Sport, Nikolina Brnjac, heeft bekendgemaakt dat medio april wordt gestart met het vaccineren van 70.000 mensen die direct werkzaam zijn in de toeristische sector. Deze vaccinaties moeten aan het begin van het toeristische seizoen voltooid zijn. Momenteel zijn er 28 testcentra in Kroatië die RT-PCR-analyse uitvoeren van verzamelde monsters op COVID-19. Naast de start van de vaccinatie van medewerkers die werkzaam zijn in het toerisme, komen er voor gasten die verblijven op toeristische locaties, bijvoorbeeld in hotels, campings, jachthavens etc. aanvullende mogelijkheden waar zij zich eenvoudig kunnen laten testen.

Versoepelingen inreisvoorwaarden
Vanaf 1 april heeft de Kroatische overheid het eenvoudiger gemaakt voor toeristen om het land te bezoeken. Gevaccineerde toeristen, toeristen die hersteld zijn van een COVID-19-infectie of die een negatieve PCR-test of antigeentest tonen, kunnen naar Kroatië reizen.

 

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

TAT‘s Travel Podcast: Curator König over d-reizen, geen extra steun en testen voor de bühne

Volgende bericht

Corendon bedankt klanten voor geduld en vertrouwen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."