Arjen LutgendorffBlogsNieuws

SOS Vakantiehulpprogramma’s Zijn Een Hel

‘Boek een kutvakantie en bel John.’ De pubermeisjes die voor het eerst een vakantie voor € 199 hebben geboekt, kijken nu al smachtend uit naar de komst van John Williams. Hij kondigde onlangs het nieuwe vakantiehulpprogramma ‘SOS Mijn Vakantie Is Een Hel’ aan.

De reisbranche kan haar borst natmaken, want de komende weken gaat de pers weer massaal op pad. Ja, ook na het verdelen van persreisjes waarover we de mooiste verhalen zullen lezen, maar in de zomer natuurlijk ook om te scoren met het helpen van Nederlandse vakantiegangers. Red Mijn Vakantie van SBS 6, Groeten van Max en nu dus ook SOS Mijn Vakantie Is Een Hel.

“Je kan denken ‘shit happens’, jammer dan, maar deze mensen hebben gespaard voor hun vakantie en hun wereld stort gewoon in. En hoe gaaf is het als je een mede-landgenoot in het buitenland kan gaan helpen”, aldus Williams in RTL Boulevard.

Volgens dé hulpprogramma’s godfather zijn het niet de mensen die € 20 hebben betaald voor een maand all inclusive en dan een beetje teleurgesteld zijn. Nee, het zijn mensen die hebben gespaard en redelijk weten wat ze kunnen verwachten. In de afgelopen jaren hebben we dat kunnen zien bij Red Mijn Vakantie en Groeten van Max…

Het wordt vast lachen, gieren, brullen met een presentator die zelf lichte tot erge smetvrees heeft. ‘Appartementen’ in Spanje met vlekken op de lakens en muren, vrouwen die in Gambia aan de diarree raken en hoteliers die beloften niet nakomen. De online beschrijvingen worden ook nog eens vergeleken met de werkelijkheid, zo is aangekondigd.

Williams vindt dat ongeacht wat mensen voor hun vakantie hebben betaald, het wel schoon moet zijn. Ik ben benieuwd hoe energiek de schoonmaaksters nog zijn na drie weken pleuriszooi van Nederlandse vakantiegangers opruimen voor een schamel loontje. Dat wij Nederlanders zo goedkoop weg willen, heeft natuurlijk ook effect op de schoonmaaksters…

Over het algemeen kan ik wel genieten van de programma’s die Williams maakt. En gelukkig dat hij dan ook inziet dat 99,9% van de vakanties top zijn geregeld. Prima om vakantiegangers die het echt slecht hebben getroffen te helpen. Maar laten we hopen dat bij die 0,1% waar het niet goed gaat reisagenten en touroperators niet onterecht onder druk worden gezet of finaal doormidden worden gezaagd door het programma. Dat de Nederlandse reisbranche wéér te kakken wordt gezet.

Ben jij als reisprofessional wel onterecht onder druk gezet door een vakantiehulpprogramma? Neem dan contact op met ‘SOS Vakantiehulpprogramma’s Zijn Een Hel’ door hieronder een bericht achter te laten of een mail te sturen naar het alarm mailadres redactie@travelpro.nl. Fijne vakantie allemaal!

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Juan Vázquez
    10 juli 2017 at 17:26

    Wat mij meer stoort zijn touroperators die voor de camera mooie sier willen maken met de opmerking dat ze de reis voor 100% gaan vergoeden terwijl daar vaak formeel geen reden voor is. Die verpesten het voor de rest, want de kijker denkt dan, dat als ze maar lang genoeg zeuren ze ook alles vergoed krijgen. Ik heb nu al medelijden met de medewerkers die op de klachtenafdelingen werken.

Vorige bericht

KLM lanceert Schiphol Airport Map

Volgende bericht

Vliegverkeer Eindhoven Airport weer hervat

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.