NieuwsPush notificatie

Stip Reizen overgenomen door Corendon

AY Holland, zustermaatschappij van reisorganisatie Corendon, neemt Stip Reizen over. Stip Reizen blijft als reismerk bestaan en ook in de toekomst blijft Stip dezelfde type vakanties aanbieden. De organisatie wordt in de komende maanden geherstructureerd en zal nauw gaan samenwerking met de reisorganisatie Corendon. Het hoofdkantoor verhuist daarmee van Zaltbommel naar Lijnden en Badhoevedorp, waar ook de kantoren van Corendon gevestigd zijn. Het uitgangspunt voor Stip Reizen  is dat iedereen desgewenst zijn baan kan behouden binnen de nieuwe structuur en samenwerking. Ook de voormalige eigenaren van Stip Reizen – Fred Verlinden en Erik Savenije – verhuizen mee naar Lijnden.

AY Holland, Corendon en Stip Reizen zijn geen vreemden van elkaar. In 2007 werd BBI Reizen, de voorganger van Stip Reizen, door Corendon gekocht en werden Verlinden en Savenije aangetrokken om het merk te laten groeien en succesvol in de markt te zetten. Dat lukte en in 2010 besloten beide heren na een management buy out onder de merknaam Stip Reizen zelfstandig verder te gaan. In de huidige markt blijkt het lastig om als kleinere reisorganisatie op eigen benen succesvol te zijn. Uitgaven op het gebied van technologie, website en online marketing zijn in vergelijking met grote reisorganisaties ingrijpend.

Om winstgevend te kunnen blijven én om een realistisch groeiperspectief te houden, slaat Stip Reizen nu een andere weg in. Die nieuwe weg is gevonden in de vorm van een overname door AY Holland en een nauwe samenwerking met de Corendon-organisatie. Door de schaalgrootte en inkoopkracht van een grotere organisatie en met behulp van alle expertise en backoffice faciliteiten die Corendon en AY Holland kunnen bieden, kan Stip Reizen zich vanaf nu maximaal focussen op de commercie. Daarnaast is de samenwerking met Corendon een logische stap omdat beide bedrijven vroeger één waren en er nog steeds veel synergie is.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Financieel onvermogen voor Siegersma Travel BV/Trips4U.nl

Volgende bericht

Thomas Cook België: citytrips met Ryanair

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.