CoronavirusNieuws

Strengere corona-controles Oostenrijk niet voor transitverkeer

Deel dit artikel

Nederlanders die terugkomen uit Kroatië- dat op oranje staat- hoeven niet eerst tien dagen in quarantaine in Oostenrijk als ze de grens met dat land passeren”, dat laat Thiebout van den Berg (Marketing & PR Manager Oostenrijks Verkeersbureau) desgevraagd weten aan TravelPro.

“Nederlanders kunnen de komende tijd uit Kroatië terugkeren en door Oostenrijk heen rijden voor hun terugreis naar Nederland zonder daarvoor in quarantaine te moeten in Oostenrijk. Uiteraard ga ik er dan van uit dat ze direct doorrijden naar Nederland en alleen even door Oostenrijk heen rijden, maar niet daar nog een aantal dagen blijven.”

Dit weekend liet dee Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz weten scherpere grenscontroles in te willen voeren voor vakantiegangers die het land in willen. Met ingang van gisteren moeten mensen die in een risicogebied zijn geweest een coronatest laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Meer informatie over reizen in en door Oostenrijk is te vinden op de website van het Oostenrijks Verkeersbureau.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Helft Nederlandse vakantiegangers optimistisch over reizen

Volgende bericht

RTL-serie laat Transavia zien tijdens coronacrisis

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.