CoronavirusNieuws

Sunweb: mogelijk een vijfde pakketreizen verdwijnt

Sunweb-directeur Mattijs ten Brink heeft gezegd dat mogelijk een vijfde van de pakketreizen van de touroperator verdwijnt, omdat deze niet kunnen voldoen aan de eisen van een (corona)veilige vakantie. Pakketten die niet kunnen voldoen aan de set eisen waar op dit moment naar wordt gekeken worden binnen nu en drie maanden van de website gehaald, dat meldt het ANP volgens diverse niewussites.

De touroperator liet eveneens weten naar alle waarschijnlijkheid vanaf midden juni vakanties aan te kunnen bieden die aan de eisen voldoen. Vandaag liet de ANVR nog weten haar leden aan te raden tot midden juni geen vakanties aan te bieden.

Ten Brink ziet vooral knelpunten in vliegtuig en bus, waarbij mensen te dicht op elkaar zitten. Vliegvelden zonder geautomatiseerde incheckmogelijkheid vallen mogelijk zelfs af en vliegen met een lege middenstoel is volgens de directeur geen goede oplossing aangezien vakanties op die manier wel erg duur worden. “Vakanties moeten geen elitair gebeuren worden.” Ook hotels moeten veel gaan automatiseren. Niet inchecken bij een receptiemedewerk(st)er, maar via een app. Ten Brink heeft laten weten dat de boekingen voor de zomer 80% tot 90% lager liggen dan vorig jaar.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Theo
    14 mei 2020 at 16:41

    Ik ga maar lekker fietsvakantie maken heb je een stuk minder problemen

Vorige bericht

EU komt met plan waarmee het reissector wil helpen...

Volgende bericht

Weflycheap: ervaring online marketing en webdevelopment beschikbaar via Blue Flamingos

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.