Thomas Cook haalt per 19 december de ruimbagage uit het pakket. Dit zorgt volgens de touroperator voor een transparante en betere vergelijking in de diverse retailsystemen die gebruikt worden bij het zoeken en boeken van vliegvakanties.

Vorig jaar introduceerde Thomas Cook haar nieuwe merkstrategie waarbij het merk Thomas Cook exclusief toegankelijk werd voor de retailpartners. Hierbij werd gekozen om naast de vlucht, het hotel en de transfer, de ruimbagage standaard toe te voegen voor vliegreizen.

In het afgelopen jaar is volgens de touroperator gebleken dat door diverse factoren zoals het veranderend luchtvaartlandschap en de toename van dynamic packaging in de vergelijkingssystemen van retailpartners onze pakketreizen inclusief ruimbagage werden vergeleken met andere pakketreizen, waardoor een onjuiste vergelijking ontstond.

“Wij kunnen ons voorstellen dat het in de praktijk voor een reisagent onbegonnen werk is om de toeslag voor de ruimbagage iedere keer handmatig van de prijs af te trekken om een correcte prijsvergelijking te maken, derhalve hebben we besloten de ruimbagage uit het pakket te halen”, aldus Rutgher Verstrepen (commercial owner sales Thomas Cook Nederland). Vanaf 19 december 2018 zal de ruimbagage uit het pakket worden gehaald. “Hierdoor worden er in de vergelijkingssystemen weer ‘appels met appels’ vergeleken. Uiteraard is het mogelijk om ruimbagage bij te boeken en zal ook de volledige commissie daarop van toepassing zijn, zoals dat nu ook het geval is.”