Nieuws

Thomas Cook haalt ruimbagage uit haar pakketreis

Deel dit artikel

Thomas Cook haalt per 19 december de ruimbagage uit het pakket. Dit zorgt volgens de touroperator voor een transparante en betere vergelijking in de diverse retailsystemen die gebruikt worden bij het zoeken en boeken van vliegvakanties.

Vorig jaar introduceerde Thomas Cook haar nieuwe merkstrategie waarbij het merk Thomas Cook exclusief toegankelijk werd voor de retailpartners. Hierbij werd gekozen om naast de vlucht, het hotel en de transfer, de ruimbagage standaard toe te voegen voor vliegreizen.

In het afgelopen jaar is volgens de touroperator gebleken dat door diverse factoren zoals het veranderend luchtvaartlandschap en de toename van dynamic packaging in de vergelijkingssystemen van retailpartners onze pakketreizen inclusief ruimbagage werden vergeleken met andere pakketreizen, waardoor een onjuiste vergelijking ontstond.

“Wij kunnen ons voorstellen dat het in de praktijk voor een reisagent onbegonnen werk is om de toeslag voor de ruimbagage iedere keer handmatig van de prijs af te trekken om een correcte prijsvergelijking te maken, derhalve hebben we besloten de ruimbagage uit het pakket te halen”, aldus Rutgher Verstrepen (commercial owner sales Thomas Cook Nederland). Vanaf 19 december 2018 zal de ruimbagage uit het pakket worden gehaald. “Hierdoor worden er in de vergelijkingssystemen weer ‘appels met appels’ vergeleken. Uiteraard is het mogelijk om ruimbagage bij te boeken en zal ook de volledige commissie daarop van toepassing zijn, zoals dat nu ook het geval is.”


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Patricia
    20 december 2018 at 19:30

    Zo hehe zij zijn wakker geschud. Nu nog het online boekingssysteem voor de consument. Ook dat is een super ergernis. Voorheen kon ik zelf daar de prijzen vanaf halen en doorgeven aan mijn klant. Maar nu elke keer weer een ergernis, vastlopers, gezoek en geen fijne layout. Vandaar geen Thomas Cook of Neckermann voor mij meer. Ook een veel gehoorde klacht van diverse klanten.

  2. Otto
    14 december 2018 at 17:59

    Nog niet zo heel lang geleden mocht je twee koffers van 32 kg. meenemen. Dat ging op een gegeven moment terug naar 1 koffer van 23kg. Nu moet je voor elke koffer betalen. Straks ga je betalen voor handbagage. Daarna betaal je naar lichaamsgewicht??? Dan zien we onze gasten aan boord in zwembroek of bikini aan boord komen…

Vorige bericht

“Niet de bedoeling de reisagent buitenspel te zetten”

Volgende bericht

Boeing 747 in Corendon kleuren geland op Schiphol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.