BlogsNieuws

Thuis blijven

Dit jaar gaan wij niet op zomervakantie, gewoon omdat wij een geweldig klein kereltje hebben van net één jaar. Wij zien het niet zitten om te vliegen. Je zult zien dat hij dan last van zijn oortjes krijgt en dat na een uurtje het hele vliegtuig ons boos aankijkt. Uiteraard heb ik zelf nooit ouders boos aangekeken!

En dan bij ons hotel aangekomen is de kamer niet klaar en bivakkeren wij twee uurtjes in de lobby met een klein kereltje dat doodmoe is en totaal overstuur. Aangekomen op de kamer blijkt het kinderbedje er niet te staan, dus weer naar de lobby en na twee uur taalverwarring een derde éénpersoonsbed op de kamer. Daar hebben we dus niets aan, maar gelukkig, de manager begrijpt het en het kinderbedje arriveert. Natuurlijk moeten wij erg veel tijd op de hotelkamer doorbrengen, omdat hij moet slapen. En laten wij nu net die ene minibar hebben die veel te veel lawaai maakt en een televisie zonder BNR op de satelliet.

Bij het zwembad zijn we alleen druk met insmeren van het tere huidje en met het boven water houden van zijn oortjes, want die waarschuwing hebben we al gekregen. Dus in goed overleg besloten om thuis te blijven, een kinderbadje gekocht en daar heeft hij dan ook ontzettend veel plezier van, maar ik veel minder. Zo’n badje is binnen een uur vies, blaadjes, beestjes, enzovoorts. Dus elke dag badje leeg laten lopen, goed schoonmaken en weer vullen met lauw water. Gemiddelde tijdsbesteding van 2.5 uur per dag.

Volgend jaar is hij twee jaar en dan gaan wij weer op vakantie. Waarheen weet ik nog niet . Als er iemand weet hoe ik het bovenstaande kan voorkomen, houd ik mij aanbevolen voor advies.

Tom van Apeldoorn
Voor hetzelfde geld naar het reisbureau.

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

8 Reacties

 1. Joost
  17 augustus 2013 at 20:07

  Jongens, vakantie in eigen land is ook vakantie. Maar op deze tripjes krijgen ouderwetse reisagenten geen of weinig commissie meer. Maar dag is natuurlijk niet de reden voor dieze negatieve commentaren.

  De tijd van een pakketje verkopen en 10 procent commissie opstrijken is voorbij mensen.

 2. Erik van der Waard
  14 augustus 2013 at 19:13

  Heb een prachtige bungalow op schitterend Ameland voor je klaar staan. Weinig kosten, veel plezier. Boeken kunt u hier

 3. Vivianne Bongers Duchateau
  14 augustus 2013 at 10:01

  Hi Tom,
  Hoe vaker en meer je de kleine meeneemt hoe makkelijker het gaat.
  Ken je de uitdrukking..´Met de paplepel…..´ juist ja.. dat geldt ook voor reizen.
  Als je de kleine nu meeneemt, weet ie straks niet beter.
  Mijn kids gaan overaal mee naartoe. Mijn zoontjes eerste verre reis was Zuid Afrika.. toen was hij 1! Daarna volgenden er nog vele.. Bali, Seychellen, Dubai…en natuurlijk de heerlijke weekjes op de Canarische eilanden en Balearen.
  Mijn dochter heeft haar eerste verjaardag op de Seychellen gevierd dit jaar. Ze zal het zich niet herinneren later.. maar de foto´s zijn fantastisch! hahah
  Reizen met kinderen is een verrijking en zeker geen beperking! Ik zeg.. boek die trip en ga!
  (nog een voordeel.. je kunt nu nog buiten de schoolvakanties gaan!)
  Succes!
  Vivianne Bongers Duchateau
  Travel Counsellors

 4. Gerda Klooster
  14 augustus 2013 at 08:22

  Mooi advies van Michel. Ik ben het helemaal met hem eens. Wij hebben altijd mooie vakanties gehad met onze tweeling die inmiddels 18 is. We zijn naar Barbacan geweest en veel naar Robinson Clubs. Het is nu minder weer in NL, mijn advies: snel boeken en lekker naar de zon gaan met het vliegtuig.

 5. Irma Goossen
  13 augustus 2013 at 19:45

  Leuk geschreven T. Ik neem het wel met een korrel zout 🙂 met dat is de bedoeling ook tocj? Dat kinderbadje in de tuin is het enige wat ik als moeder van een 3 jarige herken. Als de ouders relaxed zijn is je kind dat ook #mijnervaring. Ik had onze reizen met de kleine van nu 3 jr. niet willen missen. Antillen, Mexico, Brazilië en Seychellen plus nog een reeks binnen EU. Altijd rozengeur en maneschijn? Zeker niet, maar het goede heeft altijd zwaarder gewogen. Ga gewoon en ga vooral vaak op reis, jullie kleine went hier snel aan. Kleintjes zijn zo flexibel en passen zich snel aan. Ik wens je alvast een goede reis! Wij stappen binnenkort ook weer aan boord, ditmaal voor een korte vlucht naar Nice, met kleine 😉

 6. Susan Graaf
  13 augustus 2013 at 17:38

  Ga lekker naar zo’n mooie bungalow van Barbaca. Tv aanwezig met Nederlandse zenders. Lekker ruim, meerdere slaapkamers, kun je je spullen makkelijk kwijt zonder dat het in de weg ligt. Nederlands sprekende dames aanwezig op het complex. Helemaal leuk. En wat betreft die oortjes…die oorpijn kunnen ze op 40 jarige leeftijd nog steeds hebben….

 7. Michel Kuijs
  13 augustus 2013 at 17:12

  Wat een waanzin zeg; niet op vakantie!
  En dat zegt de baas van TravelPro.
  Laat Zonvaart Reizen nu maar het volgende voor je regelen;
  Een lijndienst vlucht die om 14.00 vertrekt.
  Derde stoel en wiegje bijboeken voor de kleine.
  Aankomst op zonnige bestemming na slechts 2 uur vliegen
  Aangezien we jullie natuurlijk als Priority passagers boeken, komen de koffers als eerste op de band.
  Korte privetransfer van slechts 20 minuten. De chauffeur helpt met de koffers.
  Fijne suite in een kleinschalig 5 sterren resort.
  Het kinderbedje staat op een apart kamertje, zodat papa en mama leuke dingen kunnen blijven doen. Ruim terras met asbak. Fluister-stille minibar met veel koud biertjes
  Brandschoon en rustig kinderbad. Voldoende ligbedden met dikke kussens en grote parasols. Gezellige poolbar met tropical music. Wifi all over the place. Oppasservice op afroep.
  Boeken?

 8. Thomas Lenting
  13 augustus 2013 at 15:20

  Waarom niet met de auto op vakantie? Al is het in eigen land, waar trouwens genoeg moois te zien is, je bent tenminste weg van huis. Weg uit de dagelijkse omgeving en weg van de mensen waar je vaak contact mee hebt. Pas dan voel ik het als een echte vakantie. En bovendien denk ik dat het goed is voor de ontwikkeling van het kleine kereltje om eens in een totaal nieuwe omgeving te aarden. Hoe eerder je daarmee begint, hoe makkelijker hij daar in de toekomst mee om zal gaan.

Vorige bericht

Cabines lange-afstand Austrian in het nieuw

Volgende bericht

Nieuwe strategie en huisstijl TravelMarketing

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.