Nieuws

TUI fly stopt Puerto Plata, meer Jamaica

Vanaf komende winter stopt TUI met het aanbieden van vluchten naar Puerto Plata door de verkoop van de twee RIU hotels: RIU Merengue en RIU Bachata. Wel wordt het aanbod naar Jamaica uitgebreid, dat laat TUI Nederland weten aan TravelPro.

Manfred Lahey, Head of Long Haul Flight holidays TUI: “We zagen dat de vraag naar Jamaica toenam en hadden de wens om meer flexibele vluchtduren te kunnen aanbieden. We bieden nu ook twaalf- en dertien-daagse reisduren aan en uit ervaring weten we dat ruim een derde van de reizigers naar verre bestemmingen daarvoor kiest. Met twee vluchten per week wordt dit ook mogelijk op Jamaica.

De ruimte voor die extra vlucht komt vrij doordat de vluchtfrequentie naar de Dominicaanse Republiek wijzigt; er zal nog altijd twee maal per week naar Punta Cana gevlogen worden, maar niet meer naar Puerto Plata. De twee RIU hotels daar (RIU Merengue en RIU Bachata) zijn verkocht door RIU per komende winter. “Zonder die hotels wordt het product te beperkt voor een aparte vlucht”, aldus Lahey. Voor de boekingen die al gemaakt zijn voor Puerto Plata komende winter, wordt een goed alternatief aangeboden. Het contact center van TUI neemt contact op met het reisbureau en/of de klant.

Vanuit Brussel vliegt TUI fly drie maal per week naar Punta Cana en twee maal per week naar Santo Domingo.

Reageer met Facebook:

Reacties:

4 Reacties

 1. roland olde rikkert
  3 augustus 2017 at 18:07

  Wat jammer dar TUI besloten heeft om niet meer op Puerto Plata te vliegen. De regio Puerto Plata/ Sosua is bepaald aantrekkelijker voor het toerisme dan Punta Cana. Prachtige natuur en gebergte zul je aan de oostkust niet aantreffen. Ook bijzonder vervelend voor alle Nederlandse ondernemers die rekenen op de met TUI invliegende Nederlanders.

 2. Roland Olde Rikkert
  2 augustus 2017 at 11:15

  Bijzonder jammer dat TUI niet meer op Puerto Plata gaat vliegen. Niet alleen voor alle Nederlandse ondernemers die in de regio gevestigd zijn maar ook voor het toerisme als zodanig. De streek rond Puerto Plata met haar gebergte en typisch Dominicaanse sfeer is bepaald mooier dan het vlakke land aan de oostkust. Hopelijk dat TUI zich ooit nog bedenkt.

 3. Hilda Koekoek
  1 augustus 2017 at 12:56

  Zo jammer dat jullie niet meer gaan vliegen op Puerto Plata.Wat moeten we extra reizen en kosten maken om aan de Noordkust te komen.Waarom niet een tussenstop maken op Puerto Plata op de reis naar Jamaica?Ik denk dat er velen met mij blij mee zullen zijn,die graag dit mooie deel van het land willen blijven bezoeken.

 4. D.M. Vos
  30 juni 2017 at 10:51

  Ik hoop dat dit nog gaat veranderen, Vele vakantiegangers gaan naar Puerto Plata. Zelf kom ik er 10 jaar en 14x er geweest. Slechte actie van Tui Nederland

Vorige bericht

FlixBus Benelux voor het eerst winstgevend

Volgende bericht

MSC Cruises haakt in op last minute vraag

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.