Nieuws

TUI Nederland wil gezuiverd worden van blaam en beschuldigingen NMa

Deel dit artikel

Steven van der Heijden, bestuursvoorzitter van TUI Nederland en tevens voorzitter van de ANVR wil dat onder andere TUI Nederland zo snel mogelijk wordt gezuiverd van alle blaam en beschuldigingen die voortkomen uit het onderzoek van de NMa naar mogelijke prijsafspraken binnen de Nederlandse reisbranche. Van der Heijden: ‘De NMa is een onderzoek begonnen naar mogelijke afspraken die er tussen touroperators zouden zijn gemaakt over de relatie die touroperators hebben met reisagenten. Ik verwacht dat zal blijken dat wij op geen enkele manier betrokken zijn bij dergelijke praktijken. Ik hoop dat het ook héél erg snel gebeurd, want zo’n inval is natuurlijk heel erg schadelijk voor ons als TUI Nederland. Wij zouden het liefst zo snel mogelijk zien dat wij zo snel mogelijk gezuiverd zouden worden van alle blaam en beschuldigingen.’ Volgens Van der Heijden hebben klanten van TUI niks te vrezen. ‘Als het zo zou zijn dat reisorganisatoren zo’n afspraak zouden hebben gemaakt, dan zou de consument kunnen zijn benadeeld. Maar wij hebben al eerder gezegd dat er wat ons betreft geen sprake van is. Wij maken dat soort afspraken niet. Wij zorgen er niet voor dat de concurrentie wordt beperkt en dus heeft de consument wat ons betreft geen enkel nadeel ondervonden van afspraken die niet zijn gemaakt’, aldus Van der Heijden.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Jan de Mooij
    26 januari 2011 at 14:23

    Hoe ging dat gezegde ook alweer? “Waar rook is…

  2. 26 januari 2011 at 13:59

    Door op deze manier te reageren in de media zal de aandacht voor dit onderwerp alleen maar oplopen, wat nog meer schadelijk is voor je imago.

    Stil blijven zitten als je geschoren wordt is mijn advies. Als er niets uit het onderzoek van de NMA komt is er nog tijd genoeg om hoog van de toren te blazen….

Vorige bericht

2012 gaat een goed jaar worden voor de reisbranche

Volgende bericht

Reisburo De Jong start Internet Reiswinkel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.