Nieuws

USA opent grenzen vanaf 8 november voor reizigers uit Europa

Deel dit artikel

De Verenigde Staten openen vanaf 8 november aanstaande de grenzen voor volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers, dat bevestigt Kevin Munoz (White House Assistant Press Secretary).

Reizigers moeten een vaccinatiebewijs kunnen tonen voordat ze aan boord gaan van vliegtuigen die naar de VS vliegen.

Het Witte Huis kondigde op 20 september aan dat de Verenigde Staten de beperkingen voor luchtreizigers uit 33 landen, waaronder China, India, Brazilië en het grootste deel van Europa, begin november zou opheffen. De precieze datum werd toen nog niet bekendgemaakt; 8 november 2021 is door het Witte Huis bevestigd.

Het Amerikaanse verbod op niet-essentiële reizen is sinds begin 2020 van kracht. Het begon voor reizigers uit China, maar al snel volgde het inreisverbod voor reizigers uit landen als Iran, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika India en Europa.

De recente openingen zorgen ervoor dat onder meer KLM heeft besloten extra vluchten aan te bieden, zoals vanaf 7 december aanstaande naar Las Vegas en Miami. Eerder omgeboekte passagiers kunnen contact opnemen met KLM om kosteloos omgeboekt te worden naar de directe vlucht.

Hanny Fluit (VisitUSA) reageert vanzelfsprekend enthousiast: “Prachtig nieuws!!! Wij, Visit USA, alle vertegenwoordigers van mooie bestemmingen binnen de USA, de professionele gespecialiseerde touroperators, de airlines, de autoverhuurbedrijven, de camperverhuurders…. We are more than ready to welcoming everybody to the USA!”

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

TUI organiseert studiereis ‘Back to the City: Lissabon’

Volgende bericht

HAL is trots op nieuwe vlaggenschip Rotterdam (video)

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."