Met ingang van 29 oktober gaat KLM de service ‘Anytime for you’ ook aanbieden in Word Business Class op de route van en naar Bangkok. Dit is de tweede route, naast Johannesburg, waarop passagiers in WBC zelf maaltijden naar wens kunnen bestellen.

“Aan de vele positieve reacties van passagiers merken we dat de nieuwe service aansluit bij de wens van de klant. Men is aangenaam verrast door het concept van meer keuze en flexibiliteit. En dat is precies wat we voor ogen hebben: de passagier een positieve ervaring geven die hen bijblijft”, aldus Director Product Management Wim Spelt.

Ook het cabinepersoneel speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van het nieuwe concept. In overleg met de passagier stellen ze een persooonlijk serviceschema op voor de betreffende vlucht. Cabin attendants die ermee gaan werken worden speciaal getraind op hospitality, productkennis en teamwork.

KLM introduceerde op 1 juli ‘Anytime for you’, waarover ook tijdens de KLM on Tour meer werd verteld. Met deze service krijgen klanten meer keuze en controle. Op de menukaart staan, naast het reguliere driegangenmenu of –lunch, de acht gerechten van het ‘Anytime for You-menu’. De keuze bestaat uit zowel koude als warme, hartige als zoete, en gezonde en verwenopties. Na het reguliere menu kunnen klanten kiezen uit dit extra menu. Dat kan gedurende het resterende deel van de vlucht. Het gerecht naar keuze wordt op elk gewenst moment opgemaakt en in restaurant-stijl uitgeserveerd.