CoronavirusNieuws

Vraag vliegtickets VS in de lift

Deel dit artikel

Nadat bekend werd dat er weer Europeanen naar de Verenigde Staten kunnen reizen vanaf november, steeg het aantal geboekte vliegtickets meteen flink. Op 21 september werden de meeste vliegtickets naar de VS geboekt sinds 1 maart 2020. Dat blijkt uit data van Vliegtickets.nl.

Het eerste effect op de verkoop van vliegtickets is al meteen te zien. Direct na de aankondiging van de versoepelingen verkocht Vliegtickets.nl het hoogste aantal tickets naar de Verenigde Staten sinds 1 maart 2020. Sinds die datum was het voor Europeanen nauwelijks mogelijk om naar de VS te reizen. Ten opzichte van 20 september 2019 steeg het aantal boekingen naar de Verenigde Staten met 91%. Ten opzichte van 20 september 2020 steeg het aantal boekingen naar de VS met 75%.

Sander van Veen, Manager Marketing & Yield van Vliegtickets.nl: “Het werd pas in de loop van de dag duidelijk, maar op 20 september zagen we meteen een groot verschil in het aantal geboekte vliegtickets naar de Verenigde Staten. Op 20 september verkochten we de meeste tickets naar de Verenigde Staten sinds 1 maart 2020. Een dag later verkochten we nog eens 21% meer dan de dag ervoor. Zo blijkt dus dat mensen bij het horen van nieuws over reisversoepelingen meteen handelen.”

Europa
Ook boekingen voor Europa zitten weer in de lift. Ten opzichte van 2019 worden er voor de herfstvakantie 38% meer vliegtickets geboekt.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Wel of niet op vakantie dit jaar, wat kies jij?

Volgende bericht

Unigarant haalt coronabeperkingen uit reisverzekering

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."