“Dit is bij ons weten het allereerste antilichaam waarvan we weten dat het de infectie blokkeert en er is een goede kans dat dit ook een medicijn wordt dat op de markt komt. Zoiets vinden gebeurt heel weinig”, dat laat hoogleraar celbiologie Frank Grosveld weten aan Erasmus Magazine.
Grosveld is in zijn commentaar erg positief en laat weten dat als het medicijn werkt het er eerder is dan de gebruikelijke twee jaar. Om het medicijn eerder beschikbaar te hebben, zal het wel duurder zijn, zo verwacht hij. Er zijn al test gemaakt in China, maar wellicht ontstaat er een probleem door het verbod op vluchten tussen China en Nederland.
Op het artikel waarin het antilichaam wordt beschreven door Grosveld en zijn negen mede-wetenschappers van zowel de Erasmus MC als de Universiteit Utrecht (UU) wordt al veel gereageerd en ondanks dat het antilichaam nog op mensen moet worden getest is hij hoopvol. “Als je dit als patiënt zou nemen dan is de verwachting – en dat is nog maar een verwachting – dat de infectie in de patiënt gestopt kan worden. En de patiënt dus de kans krijgt om te herstellen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen”, aldus de hoogleraar tegenover Erasmus Magazine.