CoronavirusNieuws

Nederland nog groen-geel, Balearen en Canarische rood op ECDC-lijst

Nederland is nog groen-geel op de kaart van het ECDC, het Europese RIVM, die vandaag is gepubliceerd. Desalniettemin verwachten experts dat Nederland volgende week of de week erop rood zal kleuren, wat gevolgen kan hebben voor Nederlandse reizigers.

RIVM-baas Jaap van Dissel liet gisteren tijdens de technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus aan politici nog weten dat de kans bestaat dat Nederland door het hoog oplopende aantal besmettingen mogelijk dit weekend al op de ECDC-kaart rood wordt. Ook minister Hugo de Jonge verwacht dat de ECDC-update van volgende week wel gevolgen kan hebben voor Nederland. Komend weekend start voor de Regio Noord de zomervakantie.

Marino van Zelst (RedTeam) schrijft op Twitter te verwachten dat Nederland waarschijnlijk volgende week rood zal kleuren en de week erna donkerrood. “We overschrijden de grens voor code rood in twee situaties: Als het 14-daags gemiddelde van positieve testen tussen 75-200 per 100.000 ligt en % positief meer dan 4%. Als het 14-daags gem. tussen 200-500 per 100.000 ligt (en % positief lager dan 4%).”

De ANVR maakt zich grote zorgen om het toenemend aantal besmettingen binnen Nederland, waardoor dit straks mogelijke desastreuze gevolgen heeft voor de Nederlander die zijn vakantie in het buitenland wil doorbrengen. De brancheorganisatie roept dan ook kabinet, gemeenten en andere betrokkenen op te controleren en te handhaven op de maatregelen, zodat zowel de vakantieganger als de reissector kan genieten van de beloofde mooie zomer.

Op de ECDC-kaart die vandaag is geplaatst is te zien dat het vasteland van Portugal nu helemaal rood kleurt, evenals Balearen en de Canarische Eilanden. De Balearen kleurde vorige week nog oranje, de Canarische Eilanden kleurden vorige week ook al rood. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder deze week weten de situatie op de Balearen en de Canarische in de gaten te houden. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de Balearen en de Canarische is op het moment van schrijven nog geel.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

TAT's Travel Podcast met Reuver (SGR): bankgaranties, directe incasso, faillissementen en pakketreizen

Volgende bericht

Vakantiegangers in spanning: onzekerheid over reisadviezen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.