CoronavirusNieuws

Rutte: “Dringend advies wordt: reis tot half januari niet naar het buitenland

Minister-president Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie medegedeeld dat met ingang van vandaag het buitenlandse reisadvies wordt aangepast. “Het dringende advies wordt; reis tot halverwege januari niet naar het buitenland, tenzij het echt noodzakelijk is.”

“Reizen is sowieso een risico deze winter. We willen niet dat mensen die naar het buitenland op vakantie gaan het virus mee terug naar huis nemen. Het Caribische deel van het buitenland, behandelen we niet als buitenland”, aldus Rutte. “Daar geldt alleen een negatief reisadvies als een eiland op oranje staat.”

Op de vraag wat de juridische basis is van het reisadvies om tot half januari niet naar het buitenland te reizen laat Rutte weten: “Het is een dringend advies, maar wij verbieden niet om naar het buitenland te gaan. Het is een dringend advies dat we geven. Er zijn nog maar heel weinig plekken die op geel staan en bijna overal moet je eerst in quarantaine. Wat we na half januari gaan doen, kunnen we nu nog niet overzien. We kunnen niet garanderen dat het dan weer allemaal kan. Dat weten we simpelweg niet.” Ook Rutte zelf gaat zijn skivakantie annuleren, zo valt op te maken uit zijn uitleg tijdens de persconferentie: “Ik had zelf een paar dagen gepland staan begin januari.”

Bij de reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat sinds vanavond ‘Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf deze winter daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk.’ Ook over ‘Reizen en op vakantie gaan‘ is extra informatie toegevoegd, specifieker op ‘Reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland‘.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

2 Reacties

  1. […] liet Rutte niet los over reizen naar het buitenland, waar  er tijdens de vorige persconferentie behoorlijk wat ophef ontstond door wat Rutte liet weten over reizen naar het buitenland. Destijds […]

  2. 3 november 2020 at 19:31

    Met Kerst vlieg ik wat er ook gebeurt naar mijn familie toe.
    Niemand mag met Kerst alleen zijn! !!!!

Vorige bericht

Kabinet gaat afraden om de komende maanden naar buitenland te reizen

Volgende bericht

ANVR over voorgestelde reisadviezen kabinet: teleurstellend en buitenproportioneel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.